Hoe start ik?

Paul van den Heuvel   
Ik heet u graag van harte welkom bij PensioenDividend.nl. De nieuwsbrief die erop gericht is uw pensioen te vergroten. Aandelen die u elke maand dividend gaan uitkeren en hiermee een mooie aanvulling vormen op uw inkomen of pensioen. U gaat beleggen met het oog op de lange termijn, zonder dagelijks de beurskoersen te moeten volgen. Een vorm van beleggen voor beleggers met wat meer geduld en die maandelijks willen genieten van de stroom aan dividenduitkeringen. U zult ervaren dat dit uiteindelijk meer winst brengt, maar minder stress.

De volgende stappen zullen u helpen bij het opbouwen van uw portfolio. Ik adviseer u de onderstaande punten aandachtig te lezen. Vooral voor de minder ervaren belegger zal dit een goede leidraad zijn.
   

 1. Zoek de juiste bank of broker. U bent het meest flexibel als u een internet broker neemt. U kunt dan altijd snel reageren als dat noodzakelijk mocht zijn.
    
 2. Als u het belangrijk vindt om zo weinig mogelijk aan kosten te betalen, bent u het beste uit met een Amerikaanse discount broker. Het goedkoopst zijn brokers zoals Charles Schwab, E*Trade en Ameritrade. Het opzetten van een account bij een Amerikaanse broker kost wat meer moeite en is iets tijdrovender. 
   
 3. Als u de service dicht bij huis wilt, hebben wij de beste ervaring met internetbroker LYNX. Aandelen uit de portfolio zijn er goed verhandelbaar en ook de verwerking van de bron- en dividendbelasting is het beste. Klik hier om een rekening te openen.

 4. Voordat u begint te beleggen, adviseren wij u eerst wat meer vertrouwd te raken met hoog dividend aandelen. Als nieuwe abonnee heeft u toegang tot het gehele archief. Maak er gebruik van.
    
 5. Onze nieuwsbrief is een lopend proces. Afhankelijk van het moment dat u instapt, kunnen de aandelen hoger of lager genoteerd staan dan het moment, waarin we ze in ons portfolio hebben opgenomen. Uw succes hangt af van uw koopmoment.
    
 6. Nemen we een nieuw aandeel op en koopt u op dat moment, dan is uw succes ongeveer gelijk aan de ontwikkeling zoals we die in de portfolio bijhouden. Stapt u later in, dan adviseren we u eerst een gevoel met een aandeel te ontwikkelen. Neem daar wat tijd voor. Veel brokers hebben grafieken, waarbij de dagelijkse koersbeweging zichtbaar is over een lange periode. Dat kan u helpen bij het vinden van een goede aankoopkoers.
    
 7. Werk altijd met limieten. Een scherpe inkoop is uw eerste winst. Vaak moet u bij een scherpe aankooplimiet wel eens wat meer geduld hebben.
    
 8. Tenslotte nog even dit. Door de dalende koersen zijn sommige dividenden erg hoog opgelopen. Hoewel ik mijn uiterste best gedaan heb aandelen te selecteren van een goede kwaliteit, wil ik u er toch voor waarschuwen, dat dividend verlagingen hier en daar niet uitgesloten zijn. Een reden temeer, om uw belegging goed te spreiden. Spreiding verlaagt het risico. U geeft weliswaar iets meer aan aankoopkosten uit, maar beschouw dit als een soort verzekeringspremie voor onverwachte tegenvallers.

 
We hopen dat u onze adviezen ter harte neemt. Wij staan altijd open voor uw opmerkingen of suggesties. Vooral de startende beleggers vragen wij om feedback als er iets niet helemaal duidelijk is. Zodoende kunnen wij andere beleggers van de meest optimale informatie voorzien. De algemene voorwaarden treft u hier aan.

Succes met beleggen!
Paul van den Heuvel
Paul Van den Heuvel

Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet
door te geven aan derden. PensioenDividend® is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics | Vormgeving: Happy Cactus

Elkemaanddividend.nlElkeMaandDividend is een initiatief van
PensioenDividend dat zich eveneens richt op
Hoog Dividend aandelenfondsen die elke maand
uitkeren. De aandelenfondsen erachter zijn hetzelfde.


< Terug naar PensioenDividend.nl Verder naar ElkeMaandDividend.nl >

Op onze website gebruiken wij cookies. Als u deze site gebruikt gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
Wat betekent dit voor mij?