Fiscale afhandeling van BabyBonds voor Belgische beleggers

 
Bij aflossing:

Wanneer een onderneming een aflossing doet van een mini-obligatie (BabyBond), wordt deze aflossing in België gezien als een dividenduitkering ter waarde van de nominale waarde (meestal $25,-). Dit betekent in de praktijk dat deze uitkering volledig onderworpen is aan Roerende Voorheffing en er dus $7,50 in mindering wordt gebracht, en u slechts $17,50 netto uitgekeerd krijgt. Om die reden is het dus beter de aandelen te verkopen vóór dat ze werkelijk afgelost worden. U mist dan weliswaar de laatste dividenduitkering, maar het alternatief om 30% van uw investering af te moeten staan, is vele malen slechter. In de portfolio van PensioenDividend staat zowel de uiterste afloopdatum als de eerst mogelijke aflosdatum.  

 

Bij uitkering:

De uitkeringen van BabyBonds worden aangemerkt als rente, welke in basis niet is belast met bronbelasting zoals dat het geval is bij dividenduitkeringen. We krijgen regelmatig signalen dat niet iedere bank of broker hier correct mee omgaat. Binck handelt dit op de juiste wijze af, maar in geval u uw BabyBonds bij een andere broker aanhoudt, adviseren wij u dit vooraf te controleren zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Uw gegevens vallen onder de Wet Persoonsregistratie. Uitgeverij Wimer BV verplicht zich uw persoonsgegevens uitsluitend voor eigen doeleinden te gebruiken en niet
door te geven aan derden. PensioenDividend® is a registered trademark of publishing house Wimer BV. All Wimer products come under dutch law. Multiplication of any kind without explicit permission of the publisher is prohibited.

Publicatie van Wimer BV Investment Research
Realisatie: TiDi Graphics | Vormgeving: Happy Cactus

Elkemaanddividend.nlElkeMaandDividend is een initiatief van
PensioenDividend dat zich eveneens richt op
Hoog Dividend aandelenfondsen die elke maand
uitkeren. De aandelenfondsen erachter zijn hetzelfde.


< Terug naar PensioenDividend.nl Verder naar ElkeMaandDividend.nl >

Op onze website gebruiken wij cookies. Als u deze site gebruikt gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
Wat betekent dit voor mij?